Забезпечення інноваційного підходу до організації роботи з педагогами як основна форма координації науково-методичної роботи закладу освіти в умовах НУШ

27.11.2019 року освітяни Кам’янки зустрічали гостей із Черкаського району. Ця зустріч стала початком співпраці з питань методичної роботи між відділами освіти Кам’янської міської ради та Черкаського району. Наші колеги з Черкащини - заступники директорів з навчально-виховної роботи, стали активними учасниками міськрайонного семінару, що був проведений на базі Центру художньо-естетичної та науково-технічної творчості учнівської молоді Кам’янської міської ради з теми: «Забезпечення інноваційного підходу до організації роботи з педагогами як основна форма координації науково-методичної роботи закладу освіти в умовах НУШ». Після реєстрації, всі гості мали змогу оглянути виставку робіт гуртківців Центру.

Зі словами привітань гостей зустріли заступник міського голови Олександр Петрович Потапенко та завідуюча методичним кабінетом Римар Любов Якимівна. Зі стратегією розвитку освіти в Кам’янській об’днаній територіальній громаді ознайомив гостей начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Анатолій Петрович Могилка.

Далі гості ознайомилися із закладами загальної середньої освіти Кам’янської громади. Директор комунального закладу «Кам’янський ліцей №1 Кам’янської міської ради Черкаської області» Юрій Андрійович Погорілий презентував роботу свого закладу як опорної школи «Управлінська діяльність керівника навчального закладу в умовах Нової української школи». З питанням «Інноваційна практика функціонування та розвитку Кам’янського еколого-економічного ліцею» виступила Ходоровська Стелла Іванівна, заступник директора Кам’янського еколого-економічного ліцею. Вона розповіла про інноваційну діяльність свого закладу та про вагомі результати роботи за час існування ліцею.

Про «Психолого-педагогічне забезпечення особистісно-зорієнтованої освіти на засадах гуманної педагогіки в середньому загальноосвітньому навчальному закладі» поділилася досвідом Нечитайло Олена Василівна, заступник директора загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням окремих предметів Кам’янської міської ради. Всі виступаючі провели віртуальні екскурсії у формі відеороликів про свої заклади освіти.

Дуже насиченою і цікавою була спільна робота заступників обох регіонів. Презентація методу «Педагогічна кав’ярня» та тренінги, які провели заступники директора Кам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням окремих предметів Кам’янської міської ради Нечитайло Олена Василівна і Волошина Ніна Петрівна - це досвід роботи з педагогічними кадрами, що проводиться у даному закладі з питань гуманної педагогіки в умовах НУШ. Творча зустріч проходила у надзвичайно невимушеній та дружній атмосфері.

Друга частина семінару відбулася в літературно-меморіальному музеї О.С. Пушкіна та П.І. Чайковського, де присутні мали змогу відвідати музейний урок: «Українське коріння родини Пушкіних». Бандура Леся Валеріївна, заступник директора Кам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивченням окремих предметів Кам’янської міської ради, Левенець Інна Володимирівна, учитель історії цього ж закладу провели незабутній урок, де учні були головними героями та у ролях розкрили і провели сюжетні лінії між родинами Пушкіних та видатного гетьмана України Петра Дорошенка.

Під час підведення підсумків семінару керівники делегації з Черкаського району завідуюча методичним кабінетом Церковна Вікторія Олександрівна та голова Ради профспілок освіти і науки Черкаського району Рябчич Людмила Володимирівна вручили подяки та цінні подарунки начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту А.П. Могилці та директорам шкіл Кам’янської міської ради.


Кiлькiсть переглядiв: 294

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.