Комп’ютерне моделювання в освітньому процесі: природничо-математична освіта-2020

У рамках виконання ІІ етапу дослідної роботи «Система комп’ютерного моделювання пізнавальних завдань для формування компетентностей учнів з природничо-математичних предметів», 10 січня 2020 року було проведено науково-методологічний семінар-практикум всеукраїнського рівня.

У заході взяли участь 50 вчителів фізики, хімії, біології й математики закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти.

У роботі семінару взяли участь Ходоровська С.І, заступник директора Кам’янського еколого-економічного ліцею, вчитель математики і Олефіренко Н.М., учитель інформатики Кам’янського ліцею №1.

На семінарі з доповіддю «Комп’ютерне моделювання як тренд ХХІ ст.» виступила Литвинова Світлана, д-р пед. наук, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища ІІТЗН НАПН України.

Питання комп’ютерного моделювання як складова освітнього контенту предмету біології було розкрито у виступі Водоп’ян Наталії, заступника директора Ліцею інформаційних технологій м. Дніпро.

Бобряк Людмила, вчитель хімії гімназії №7 м. Одеси, презентувала авторську методику використання комп’ютерного моделювання як складової STEAM-освіти.

Про активізацію пізнавальної діяльності учнів засобами комп’ютерного моделювання на уроках фізики було розкрито у виступі Слободяник Ольги, к. пед. н., с. н. с. відділу технологій відкритого навчального середовища ІІТЗН НАПН України.

Під час заходу Кутузовою Ніною було презентовано освітні ініціативи компанії Майкрософт для підтримки природничої освіти. Коханом Олександром, директором Холдингу «Розумники», та Хілай Світланою, менеджером компанії Navigator було представлено новітнє обладнання для підтримки STEM-освіти в ЗЗСО.

Наукові результати дослідної роботи «Система комп’ютерного моделювання пізнавальних завдань для формування компетентностей учнів з природничо-математичних предметів» були апробовані на тренінгу, що провела Дементієвська Ніна, науковий співробітник відділу технологій відкритого навчального середовища ІІТЗН НАПН України.


Кiлькiсть переглядiв: 129

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.