День Соборності України

22 січня Україна святкує День Соборності. У січні 1919 року було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно- Української Народної Республіки. Минуло вже більше століття від тієї події, утім вона настільки важлива для українського народу, що день об`єднання двох республік у єдину Соборну державу вважають національним святом і відзначають на належному рівні.

В закладі дошкільної освіти № 4 «Сонечко» ім.С.Русової Кам`янської міської ради також відзначали День Соборності України.З метою поповнення та поглиблення знань вихованців про історію виникнення свята Соборності України, ознайомлення з цікавими фактами нашої країни, виховання патріотичного почуття та поваги до державних символівз старшими дошкільниками було проведено тематичне заняття на тему: «Україна – єдина країна». Інтегруючи різні види діяльності діти ознайомилися з поняттями «єдина», «незалежна», закріпили знання про символи рідної держави, відгадували загадки, читали вірші, складали пазли, розфарбовували розмальовки. Вихованці 5-го року життя створили панно «Це моя Україна». Кожен з них вклав у цю роботу частинку своєї душі і залишив на згадку теплу долоньку.

На прогулянці старші дошкільники взяли активну участь у спортивних змаганнях «Ми веселі козачата» та утворили «коло єдності».

Всі заходи сприяли формуванню у дітей почуття єдності та розуміння того, що разом ми здатні подолати всі труднощі.

Вихователі Дем`яненко Н.В., Білазерська О.М, помічник вихователя Томашевська І.В., фізінструктор Білазерська С.В., музичні керівники Шишка Н.В. та Федоренко С.В. проявили креативність у роботі з дошкільниками під час відзначення Дня Соборності України в ЗДО.

Вихователь- методист Наталія Джоган


Кiлькiсть переглядiв: 57

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.