Учитель року 2020 в номінації «Хімія»

08.11.2019 року на базі КЗ «Кам'янський ліцей №1 Кам'янської міської ради Черкаської області» відбулося зональне конкурсне випробування І туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» в номінації «Хімія». У фаховій майстерності змагалися шість педагогів: 1 із Михайлівської ОТГ, 3 учасники із закладів загальної середньої освіти Кам’янського району та 2 учасники зі шкіл Кам’янської громади.

Конкурсне випробування проводилося в три етапи:

- «Тестування з фахової майстерності», метою якого була демонстрація учасниками конкурсу рівня знань професійної компетентності. Питання розподілялися у співвідношенні: 75% від загальної кількості – предмет та методика викладання, 25% – загальна педагогіка та психологія;

- «Методичний практикум», де конкурсанти демонстрували вміння використовувати в освітньому процесі сучасні методи, прийоми, форми і засоби роботи, у тому числі й освітні інтернет-сервіси та платформи. Дане випробування проводилося у формі квесту, що складався з кількох етапів, проходження яких передбачало виконання завдань з методики навчання хімії. Кожний учасник конкурсу рухався власним маршрутом, визначеним шляхом жеребкування.

Після короткої перерви, учасники конкурсу продемонстрували свої відео резюме. Основним завданням учителів хімії, на даному етапі випробувань, було уміння творчо розкрити свою педагогічну ідею. Кожен педагог мав змогу продемонструвати сучасні технології, методи, прийоми, форми роботи, які вони застосовують у роботі з дітьми і довести, чому саме ця ідея є актуальною та ефективною.

Конкурс «Учитель року» покликаний виявляти учителів-новаторів, здатних випереджати час і закладати нові моделі мислення і педагоги засвідчили володіння методикою свого предмету, уміння налагоджувати контакт з дітьми, застосовувати активні форми і методи навчання, спрямовувати діяльність учнів на практичне засвоєння програмового матеріалу.

Як завжди, в кінці конкурсу були підведені підсумки всіх етапів випробувань. Фахове журі визначило одного переможця та двох лауреатів зонального етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» в номінації «Хімія». Переможцем стала, зайнявши І місце, учитель хімії Кам’янського еколого-економічного ліцею Ткач Ірина Вікторівна, а звання лауреата виборола Омельченко Ірина Олександрівна, учитель хімії Кам’янської загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 з поглибленим вивчення окремих предметів. Вітаємо переможців, а Ірині Вікторівні успіху в наступному - обласному етапі випробувань цього конкурсу.


Кiлькiсть переглядiв: 317

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.