Обласна зональна творча майстерня для директорів та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів

25 лютого 2020 року на базі комунальної установи «Кам’янський міськрайонний інклюзивно-ресурсний центр» Кам’янської міської ради Кам’янського району Черкаської області проведено обласну зональну творчу майстерню для директорів та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів на тему: «Використання психодіагностичного інструментарію в обстеженні дітей з особливими освітніми потребами».

З вітальним словом до учасників заходу звернулися Володимир Тірон, міський голова та Анатолій Могилка, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Кам’янської міської ради.

Людмила Дорошко, директор КУ «Кам’янський міськрайонний інклюзивно-ресурсний центр» ознайомила присутніх з основними напрямками роботи установи.

У ході проведення заходу, Інна Литвин, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти розкрила питання: «Використання психодіагностичного інструментарію (методики CASD, PEP-3, LEITER-3, WISK-IV, CONNERS-3) при проведенні комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини; технологія використання Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я дітей і підлітків в освіті для визначення особливих освітніх потреб дитини.

Учасники творчої майстерні, працюючи у групах, виробляли практичні навички, необхідні при формуванні висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини та при розроблені рекомендацій батькам, вихователям, вчителям.

Завершили роботу творчої майстерні професійними дебатами «Визначення перспективних форм роботи інклюзивно-ресурсних центрів області».


Кiлькiсть переглядiв: 112

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.