Зустріч з представниками Управління Державної служби якості освіти у Черкаській області

03.03.2020 року на базі комунального закладу «Кам’янський ліцей №1 Кам’янської міської ради» Управлінням Державної служби якості освіти у Черкаській області проведено зустріч із керівниками закладів загальної середньої освіти Кам’янської ОТГ та Кам’янського району.

Про місію та нові повноваження новоствореної структури розповів начальник відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Іван Дмитрович Шарапа. Він наголосив, що Закон України «Про освіту» ліквідував атестацію шкіл - процедуру, яка себе дискредитувала як неефективна. Раніше інспекція навчальних закладів, з метою забезпечення якості освіти, здійснювала виключно державний контроль за діяльністю шкіл, дотриманням ними чинного законодавства, результатом роботи якої було покарання, а тепер ми відповідальні за створення й реалізацію системи забезпечення якості освіти в кожному закладі. Наше завдання допомогти підвищити якість освітніх послуг, сформувати внутрішню систему забезпечення якості освіти, адже це одна із вимог Закону України «Про освіту».

Наступним етапом роботи було питання особливостей підготовки і проведення інституційного аудиту – комплексної перевірки та оцінювання освітніх і управлінських процесів шкіл, що забезпечують їх ефективну роботу та сталий розвиток.

У ході виконання практичного завдання керівники мали змогу висловити пропозиції щодо напрямів, вимог, критеріїв та індикаторів різних напрямків оцінювання якості освітньої діяльності у закладі загальної середньої освіти.

За розбудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти відповідає керівник закладу, тому дана зустріч стала методичною допомогою, мотивацією до дії, що дає змогу визначити можливі кроки для підвищення якості освітньої діяльності та подальшого розвитку кожного закладу з надання освітніх послуг, враховуючи бажання і потреби всіх учасників освітнього процесу.


Кiлькiсть переглядiв: 291

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.